در سال 1902 اولین فیلم علمی تخیلی که تاثیر بسازیی در پیشرفت صنعت سینما داشت تولید شد. این فیلم که 14 دقیقه بیشتر نبود بر اساس داستانی از ژول ورن توسط Georges Melies کارگردان فرانسوی درست شد.
سفر به ماه ساخته جورج ملیس
سفر به ماه به نوعی اولین فیلمی بود که در آن از جلوه های ویژه استفاده می شد. حرکت یک راکت به سمت ماه و نشستن آن بر روی سطح ماه از جمله این جلوه ها بود. همچنین ایده هایی ماننده Storyline، Plot، Character و ... از اصطلاحاتی بود که Georges Melies مطرح کرد و وارد صنعت سینما شد. اصطلاح Trick Photography نیز از این موارد بود که بعدها به Special Effect تغییر پیدا کرد.
از دیگر افکت هایی که او در ساخت فیلم استفاده کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد :
hand-tinting, dissolves, wipes, 'magical' super-impositions and double exposures, the use of mirrors, trick sets, stop motion, slow-motion and fade-outs/fade-ins